Kada: 2024 rugsėjo 25, trečiadienį, 19:45
Kur: Skulptūra „Kanklininkas“ prie Kauno pilies
Pridėti į kalendorių

Maldos procesiją pradėsime nuo kanklių skulptūros, prie stovėjimo aikštelės, prie užrašo #KAUNAS.

Švc. P. Marijos Rožančius

Atverk, Viešpatie, mūsų lūpas, kad garbintume Tavo šventąjį Vardą, apvalyk širdis nuo visų tuščių, nedorų ir piktų minčių, apšviesk protus ir uždek jausmus, kad, tinkamai ir nuoširdžiai kalbėdami rožančių, gautume Tavo malonių. Per Kristų mūsų Viešpatį. Amen.

Garbė ir šlovė Tau, Viešpatie Jėzau Kristau, kad kryžiaus kančia ir mirtimi atpirkai pasaulį. Švenčiausioji Panele, Dievo Motina Marija, dėkingomis širdimis piname tau maldų vainiką. Melsk už mus savo Sūnų, kad Jis padidintų mumyse tikėjimą, sustiprintų viltį ir atgaivintų mūsų meilę.

III. Garbingoji dalis

(trečiadieniais, šeštadieniais ir sekmadieniais)

1-ji paslaptis - Prisikėlimas is numirusių

Trečią dieną V. Jėzus keliasi iš numirusių nemirtingumo garbėje ir pasirodo daugeliui.

Garbingiausias Jėzau, tegul mūsų sielos, atsikėlusios iš nuodemių, gyvena Tavo malonėje. Šventoji Panele, išmelsk mums šitą malonę savo galingu ištarimu.

2-ji paslaptis — Žengimas į dangų

Keturiasdešimtą dieną po atsikėlimo iš numirusių J. Jėzus, savo mokinių akivaizdoje, žengia į dangų.

Jėzau, garbės Karaliau, tegul mūsų širdys ir jausmai seka paskui Tave į dangų. Šventoji Panele, išmelsk malonę kantriai kęsti ištrėmimo vargus ir trokšti dangaus tevynės.

3-ji paslaptis — Šv. Dvasios atsiuntimas

Sekminių dieną Šventoji Dvasia regimu būdu, ugninių liežuvių pavidalu, nužengia ant Marijos ir apaštalų.

Ateik, Šventoji Dvasia, į mūsų širdis ir suteik savo dovanų, ypatingai maldos dovaną. Šventoji Panele, maldos ir dvasios susitelkimo paveiksle, išmokyk mus šitų dorybių.

4-ji paslaptis — Švč. P. Marijos ėmimas į dangų

V. Jėzui įžengus į dangų, švč. Motina nesiliauja troškusi vienintelės savo meilės - Jėzaus, pagaliau iš meilės miršta. Tačiau jos kūnas negenda. V. Jėzus prikelia Mariją iš numirusių, ir angelai ją neša į dangų.

Jėzau, skaistusis sielų sužadėtini, Tu mūsų turtas ir visa mūsų viltis... Garbingoji Panele, išmelsk mums malonės gyventi Jėzui ir Jo meilėje mirti.

5-ji paslaptis - Marijos vainikavimas

Iškelta augščiau visų sutvėrimų, Marija, mieliausioji Tėvo duktė, mylimiausioji Sūnaus Motina, skaisčiausioji Šv. Dvasios suzadėtinė, apvainikuojama amžina garbe — dangaus ir žemės Karaliene.

Jėzau, augščiausias tarpininke, Tu esi visų malonių šaltinis, bet nori, kad jos mums tekėtų per mieliausios Tavo Motinos rankas. Garbingoji Panele, gausiai teik mums reikiamų malonių.

(1960 m. maldaknygė: 5 m. atl. už kiekvienos rožančiaus dalies atkalbejimą. Kalbant kartu su kitais, 10 m. atl. Visuot. atl. priėjus išpažinties ir Komunijos.)