Kada: 2024 rugsėjo 18, trečiadienį, 19:45
Kur: Šv. Jurgio bažnyčia, Kaunas
Pridėti į kalendorių

Švc. P. Marijos Rožančius

Atverk, Viešpatie, mūsų lūpas, kad garbintume Tavo šventąjį Vardą, apvalyk širdis nuo visų tuščių, nedorų ir piktų minčių, apšviesk protus ir uždek jausmus, kad, tinkamai ir nuoširdžiai kalbėdami rožančių, gautume Tavo malonių. Per Kristų mūsų Viešpatį. Amen.

Garbė ir šlovė Tau, Viešpatie Jėzau Kristau, kad kryžiaus kančia ir mirtimi atpirkai pasaulį. Švenčiausioji Panele, Dievo Motina Marija, dėkingomis širdimis piname tau maldų vainiką. Melsk už mus savo Sūnų, kad Jis padidintų mumyse tikėjimą, sustiprintų viltį ir atgaivintų mūsų meilę.

II. Skausmingoji dalis

(Antradieniais ir penktadieniais)

1-ji paslaptis - Malda Alyvų darželyje

Po paskutinės vakarienės V. Jėzus eina į Alyvų darželį, kur krauju prakaituodamas meldžiasi: „Tėve, tebūna Tavo valia, o ne mano".

Gilaus nuliūdimo suspaustoji Jėzaus Širdie, tavyje ieškosime suraminimo visuose musų varguose. Šventoji Panele, padėk mums savo valią visuomet suderinti su Dievo valia.

2-ji paslaptis - V. Jėzaus plakimas

Pilotas liepia Jėzų nuplakti. Žiaurūs kareiviai muša Jį be pasigailėjimo, žiauriai sužeisdami Jo šventą kūną.

Kantriausias Jėzau, kuris nesipriešindamas kentėjai didžiausius paniekinimus ir skaudžiausią plakimą, suteik mums kantrumo malonę, kad ir mūsų kentėjimai butų naudingi išganymui. Sopulingoji Motina, išmelsk mums tai savo užtarimu.

3-ji paslaptis - Vainikavimas erškėčiais

Žiauriai nuplakę Jėzų, kareiviai Jį vainikuoja erškėčiais, tuo dar labiau sužeisdami Jo šventą galvą.

Kenčiantysis Jėzau, kaip tie erškėčiai gėdina mūsų lepumą... Šventoji Panele, išmokyk mus dorybės apsimarinti, pamirštant žemės menkniekius ir nuodėmingus pomėgius.

4-ji paslaptis — Kryžiaus nešimas

Pasmerktas mirti, Jėzus neša kryžių į Kalvarijos kalną ir po kryžiaus našta tris kartus parpuola.

Kryžiaus našta, o dar daugiau mūsų nuodėmėmis apsunkintas Jėzau, suteik malonę bent apsiverkti, Tau sunkiai kenčiant. Šventoji Panele, tegul ir musų sielos patiria jausmų,
kurių buvai prislėgta regėdama Jėzaus kančią.

5-ji paslaptis - Nukryžiavimas

Po tiek daug kančių ir išniekinimų Jėzus kalamas prie kryžiaus, ant kurio Jis miršta, aukodamas savo Kraują ir nuopelnus žmonių išganymui.

Dėl mūsų meilės ant kryžiaus miręs Jėzau, pririšk mus savo šventos meilės ryšiais prie savo kryžiaus. Šventoji Panele, išmelsk iš Dievo malonę tavo pavyzdžiu visą gyvenimą nuoširdžiai mylėti Jėzų.

Deus meus, grátias tibi ago pro eo quod das, pro eo quod súbtrahis. Fiat volúntas tua.