Kada: 2024 liepos 24, trečiadienį, 19:45
Kur: Šv. Jurgio bažnyčia, Kaunas
Pridėti į kalendorių

Mūsų Viešpaties prisikėlimas

"Džiaukis ir džiūgauk, Mergele Marija, nes tas, kurį tu nešioji savo įsčiose, prisikėlė pagal savo žodį." Evangelijoje apie tai nekalbama, tačiau, remiantis plačiai paplitusia pamaldžia nuomone, pirmasis Kristaus apsilankymas Velykų rytą buvo pas Jo Motiną. Ji tikrai nusipelnė šio džiaugsmo, nes didvyriškai lydėjo Jėzų per gyvenimą ir mirtį! Pašlovinto Jėzaus Širdis tebebuvo ta pati, nes ji buvo Kūdikio Širdis Betliejuje ir Nazarete.

Mūsų Viešpaties žengimas į dangų

Jėzus ateis teisti pasaulio, nešdamas savo kryžių, dabar tapusį šlovingu skeptru, ir sėdės ant dangaus debesų, didelėje galybėje ir didybėje. Šis teismas iškilmingai patvirtins mirties nuosprendį, kuris jau buvo paskelbtas. Tačiau tai taip pat bus visiškas ir atviras Dievo elgesio su žmonėmis pateisinimas viso pasaulio akivaizdoje.

Ak, tada bus išaiškintos visos žemės problemos, net labiausiai nerimą keliančios. Pagaliau pamatysime išmintingas ir teisingas priežastis, dėl kurių tiek daug neteisybės triumfavo akinančiai, bet trumpam, ir priežastis, dėl kurių tiek daug teisingų sielų buvo pažemintos ir nukankintos.

Taip, tada dieviškoje šviesoje pamatysime, kodėl ir dėl ko vyksta tironų persekiojimai ir šventųjų vargai. Kristus viešpataus, o teisieji viešpataus su Juo per amžių amžius!

Šventosios Dvasios nužengimas

Prieš žengdamas į dangų Jėzus liepė apaštalams likti Jeruzalėje, kol nužengs pažadėtasis Parakletas.

Apaštalai kartu su keliomis šventomis moterimis ir mokiniais meldėsi aukštutiniame kambaryje, švelniai vadovaujami savo Karalienės Marijos, kai staiga namus sudrebino stiprus vėjas ir Šventoji Dvasia nusileido ugnies liežuvių pavidalu ant jų galvų. Šventoji Dvasia perkeitė apaštalus: po Sekminių jie tapo naujais žmonėmis! Bailiai tapo kankiniais! Neišmanėliai tapo mokytais!

Marijos paėmimas su kūnu ir siela į dangų

Šlovinkime ir laiminkime Švenčiausiąją Trejybę Dievo Motinos Ėmimo į dangų dieną. Pagalvokime, kaip Šlovės Saulė, kuri spindėjo virš tuščio kapo, atverto Jo galia, savo spinduliais apšviečia Kryžių, Bažnyčią, Tabernakulį ir apšviečia Jo Motiną, Mergelę Mariją. Atminkime, kad ši didžioji Marijos šlovė yra Jos Sūnaus dovana.

Marijos karūnavimas danguje

Tėvas kalba: "Marija, vienintele tobula žmogiška būtybe, įženk į Tau nuo amžių paruoštą sostą. Ateik, mano gražioji ir tyroji, mano Širdies mylimoji, įženk į savo sostą. Skelbiu ir vainikuoju Tave, Angeliškų dvasių Karaliene. O dabar, visi angelai, arkangelai ir valdžios, prisiartinkite prie šios Karalienės sosto ir atiduokite Jai savo meilės pagarbą!

Serafimai, Cherubinai ir Sostai priklaupkite prieš Ją ir būkite Jos suverenaus įsakymo valioje! Viešpatijos, galybės ir kunigaikštystės giedokite savo Valdovės šlovę ir būkite Jos klusnūs pasiuntiniai. Trokštu, kad šią Karalienę laimintų, šlovintų ir pripažintų devyni angelų dvasių chorai per amžių amžius."

Ir mes, tremtiniai, Ievos vaikai, suvieniję savo balsus su dangiškųjų dvasių balsais, giedame Tavo šlovę, o dieviškoji Motina, Tėvo karūnuota mūsų Karaliene!