Kada: 2024 birželio 12, trečiadienį, 19:45
Kur: Šv. Jurgio bažnyčia, Kaunas
Pridėti į kalendorių

Mūsų Viešpaties prisikėlimas

Ateik Šventoji Dvasia, apšviesk mano protą, ateik ir uždek man širdį.

O Marija, meilės Karaliene, uždek mūsų širdyse degančios meilės Dievo liepsną, ir be to meilę savo artimui, taip kad galėtume pilnai įvykdyti krikščionišką įstatymą. O Šventoji Mergele, vilties Karaliene, palaikyk mūsų drąsą nuopuolių metu, kurie taip dažnai mus užklumpa šitos tremties metu.

O šventųjų ir kankinių karaliene, pripildyk mus drąsos ir didelio narsumo, kad galėtume apkabinti, o ne tik vilkti mūsų kasdienio gyvenimo kryžius. Padėk mums, o palaimintoji Motina, nuoširdžiai priimti Dievo valią.

O skausmų Karaliene, išmokyk mus sudėtingo, bet būtino mokslo, kaip išsižadėti, tikrai krikščioniškoje dvasioje, nykstančių šios žemės gėrybių. O garbingoji karaliene, paruošk mus mūsų prisikėlimui perkeisdama visą mūsų gyvenimą į Kristų.

Mūsų Viešpaties žengimas į dangų

Koks aukščiausias triumfas buvo žengimas į dangų! Tai buvo garbinga ir galutinė Žmogaus Sūnaus reabilitacija, kuris buvo pažemintas net iki mirties ant Kryžiaus. Žengimo į dangų dieną Jėzus grįžo namo: į namus, kurie yra Tėvo Širdis. Niekada tikrai jos nepalikdamas, Jis atėjo į žemę, kad įvykdytų mūsų išganymą. Mūsų nepalikdamas, Jis grįžta pas Tėvą! Jis viešpatauja Tėvo dešinėje ir yra paskirtas vieninteliu žmonių teisėju. Tokį mes Jį sutiksime mūsų asmeninio teismo momentu po mūsų mirties.

Kokia malonė ir neapsakoma paguoda, o Jėzau, žinoti, kad Tu, mūsų Gelbėtojas, būsi mūsų Teisėju! Tu esi tikra Išmintis ir nepasmerksi kaip piktavališko to, kas buvo padaryta tik iš silpnumo. Tu esi Teisingumas ir negali pasmerkti nežinojimo ar klaidos taip pat kaip puikybės maišto. Mes garbiname, o Viešpatie, Tavo Išmintį ir Tavo Teisingumą.

O Marija, Gailestingumo Motina, paruošk mus išėjimui iš šio pasaulio, mūsų mirčiai, ir tada mūsų teismui. Suteik, kad būtume verti iš Tavo Jėzaus lūpų išgirsti šiuos žodžius: „ateikite, mano Tėvo palaimintieji“.

Šventosios Dvasios nužengimas

Ateik, o Šventoji Dvasia, apšviesk man protą, ateik ir apimk mano širdį savo ugnimi.

Kaip retai, deja, galvojama apie stebuklus, padarytus Šventosios Dvasios! Kiek įsisąmoniname, kad Marija, nors likdama Mergele, tapo Motina Šventosios Dvasios galia, pagal Gabrieliaus žodį Apreiškimo dienoje! „Šventoji Dvasia pridengs tave savo šešėliu“.

Ir argi Jonas Krikštytojas aiškiai nepranašavo, kad jis nors krikštija vandeniu, laukia To, kuris krikštys Šventąja Dvasia ir ugnimi? Ir kam Jėzus suteikė raktų galią ir malonės teikimą per sakramentus - kunigystei! Nes Jėzus kvėpė į apaštalus ir pasakė: „priimkite Šventąją Dvasią; kuriems nuodėmes jūs atleisite, jos atleistos“.

Iš tikrųjų, krikštas, išpažintis, šventoji Eucharistija ir visi kiti sakramentai yra dieviškosios galios brangenybės ir atperkamoji malonė yra patikėta kunigams, vyskupams ir popiežiui Šventosios Dvasios vidiniu apsigyvenimu!

Marijos paėmimas su kūnu ir siela į dangų

Dangun ėmimo šventė, kuri švenčia ir patvirtina Bažnyčios dogmą šioje nuostabioje paslaptyje, yra labai sena ir garbinga. Iš tikrųjų tai yra išskirtinis dalykas, kad grynas kūrinys prisikeltų iš kapo ir būtų prikeltas, su kūnu ir siela, į išrinktųjų namus. Ne mažiau išskirtinis dalykas buvo tai, kad Marijos mergeliškumas liko nepaliestas nors buvo dieviškai vaisingas kaip Dievo-Žmogaus Motinos. Paėmimas į dangų nėra labiau išimtinis dalykas negu dieviškoji ir mergeliška Marijos Motinystė. Vienas dalykas laimingai ir garbingai išplaukia iš kito.

O Viešpatie Jėzau, Tu gyvenai devynis mėnesius mergeliškose Marijos įsčiose. Ten Tu buvai suformuotas iš Jos tyriausio kraujo. Tu gimei iš Jos visiškai nepažeisdamas kristalinio Jos mergeliškumo tobulumo. O Viešpatie, o Viešpatie, ar galėtų atsitikti, kad šitas uždaras sodas būtų suniokotas mirties? Ar galėtų būti, kad šitas tyras ir šventas Tabernakulis taptų sunaikinimo grobiu kape? Niekada.

Marijos karūnavimas danguje

„Ateik ir būsi karūnuota“ sako Tėvas savo dukrai - veni coronaberis. „Ir karalienė sėdės tau iš dešinės: atitit Regina a dextris tuis“. Marija Apokalipsės Moteris, karūnuota dvylika žvaigždžių, yra vienintelis grynas kūrinys, kuris paliečia didingos Trejybės sostą! O, koks didžiulis, koks neklystamas buvo džiaugsmas, kai dangūs pripažino savo Karalienę jos garbingo paėmimo į dangų dieną!

Visų pirma, su Marija, troškime ir gyvenkime Dievo valia. Neužmirškime Mokytojo žodžių, kad garbė didesnė negu būti Jo Motina, yra garbė klausytis Dievo Žodžio ir jo laikytis. Marija turėjo abu!

Tai yra šventumo pagrindas susituokusiems ir nesusituokusiems; žmonėms gyvenantiems pasaulyje ir tiems vienuolyne. Šventoji dvasia alsuoja visur. Būkime tokie klusnūs ir dosnūs sekdami Jo įkvėpimais kaip Marija buvo.