Kada: 2024 rugpjūčio 28, trečiadienį, 19:45
Kur: Šv. Jurgio bažnyčia, Kaunas
Pridėti į kalendorių

Jėzaus agonija Getsemanės sode

Jėzus ne kartą taip kalbėjo Mergelei Marijai, kartodamas savo sielvartą, kad Jo draugai nepakankamai Jį myli, ir sakė, kad yra giliai nuliūdęs ir skaudžiai jais nusivylęs. Tai juk pats Jėzus Getsemanės naktį prašė Atgailos ir paguodos.

Kol daugelis vadinamųjų krikščionių snaudžia ir lengvina savo širdžių nuovargį ir išsekimą, mes pasistengsime vieną valandą budėti su Tavimi. Nepaisydami savo nevertumo, užimsime angelo ir Mergelės Marijos vietą. O, padaryk mus ryžtingus ir ištikimus.

Plakimas

Atrodo, kad tam tikros privilegijuotos sielos matė regėjime, kaip Jėzus, pririštas prie stulpo, buvo žiauriai plakamas lazdomis ir rykštėmis. Jo garbingasis kūnas kabojo suplėšytas į gabalus taip, kad buvo galima beveik matyti nuogus Jo kaulus. Jis nekaltas. Jėzus, sudraskytas žiauraus plakimo, atpirko mūsų kūno nuodėmes.

Karūnavimas erškėčiais

O, koks neabejotinas liūdesys Jėzui, matyti tiek daug krikščioniškų tautų, oficialiai maištaujančių prieš Jo Asmenį ir Jo Įstatymą.

Šiems šiuolaikiniams įstatymų leidėjams Kristus nieko nebereiškia, todėl Jis nebėra jų vadovas. Seniai seniai geresniais laikais Jis buvo kertinis tautos struktūros akmuo. Nuo tų laikų mes taip toli žengėme į priekį! Jaučiamės per daug šiuolaikiški, kad būtume krikščionys.

Kryžiaus nešimas

Sena tradicija pasakoja, kad, kai Jėzui egzekutoriai padavė kryžių, Jis, prieš paimdamas jį ant pečių, parpuolė ant kelių ir prispaudė jį prie Širdies. Aplinkiniai ėmė šaipytis, sakydami: "Šis žmogus yra kvailys." Jis toks ir buvo, kvailys iš meilės mums.

Kryžiaus relikvijoms buvo atlikta analizė, kuri parodė, kad jis buvo pagamintas iš kedro. Jei išanalizuotume baisų moralinį kryžių, kurį atvaizduoja Jėzaus Kryžius, pamatytume, kad jis sudarytas iš neapykantos, drungnumo ir abejingumo.

Viešpatie Jėzau, būtent šio trigubo kryžiaus gniuždantis svoris slegia Tavo sielą, daug sunkiau nei medinis Kryžius, prislėgęs Tavo sužalotus pečius. Kryžius, kurį susikūrėme iš nuodėmės žiaurumo, yra bjaurus. Atleisk mums!

Nukryžiavimas

Šventasis Paulius išdrįso pavartoti nuostabius žodžius "kryžiaus kvailystė". Ši dieviškoji kvailystė buvo ir visada bus "skandalas" pagonims ir daugeliui tų, kurie krikščionimis yra tik iš pavadinimo.

Ak, bet ši "kvailystė" iš tiesų yra pati Dievo išmintis ir galia. Ir šis "skandalas" milijonams atpirktų sielų taps amžinosios šlovės karūna. "Šloviname Tave, garbiname Tave, o Kristau, nes savo šventuoju Kryžiumi Tu atpirkai pasaulį".