Kada: 2024 rugpjūčio 21, trečiadienį, 19:45
Kur: Šv. Jurgio bažnyčia, Kaunas
Pridėti į kalendorių

Apreiškimas švc. Mergelei Marijai

Artumas Dievui prasideda beribiu pasitikėjimu ir baigiasi visišku atsidavimu Tėvui per Jėzaus Kristaus rankas.

Šventosios Mišios yra ne kas kita, kaip šis Jėzaus atsidavimas Tėvui. O per Jėzų, su Juo ir Jame mes taip pat privalome be išlygų paaukoti save Tėvui. Tai turime daryti vienybėje su Kryžiumi, ypač tą valandą, kai jis pakėlė savo skausmingąją Auką. Tada mūsų gyvenimas pats taps Mišiomis - gražiomis, vaisingomis ir šlovingomis.

Garbindami Švenčiausiąją Trejybę ir Žodžio įsikūnijimo paslaptį, per Nekaltąją ir Skausmingąją Marijos Širdį prašome intensyviai dvasinio gyvenimo dovanos, pripildyto maldos ir glaudžiai suvienyto su Dievu.

Marijos apsilankymas pas šv. Elžbietą

Aplankyk mus, Nekaltai Pradėtoji Karaliene, kiekvieną rytą prieš šventąsias Mišias ir Komuniją. Ateik ir atnešk mums savo lobius Jėzui! Tegul Tavo rankos mus apvalo, tegul Švenčiausioji Jėzaus Širdis mus pašventina! Padaryk, kad kunigai prieš eidami prie altoriaus pajustų Tavo Širdies šilumą, o Karaliene.

Visada būk mums saldžiąja didžiojo Karaliaus Pirmtake. Paruošk savo šlovės ir pergalės kelius! Aplankyk mus!

Garbindami Švenčiausiąją Trejybę ir Švenčiausiosios Mergelės Apsilankymo pas šventąją Elzbietą slėpinį, prašykime dovanos per Nekaltąją ir Skausmingąją Marijos Širdį: visiško atsidavimo ir tobulo didžiadvasiškumo Malonės kvietimui.

Mūsų Viešpaties gimimas Betliejuje

O Marija, Švenčiausiojo Sakramento Karaliene, išmokyk mus melstis, medituoti ir mylėti. O Mergele ir Motina, padėk mums suvokti, kad jei tarp visų Rožančiaus paslapčių yra glaudus ryšys, tai tarp Betliejaus paslapties ir Altoriaus paslapties yra ypač glaudi sąjunga. Būk pagirta, būk palaiminta, Dangaus Karaliene, dėl didingo ir svarbaus vaidmens, kurį suvaidinai prie Kūdikėlio Jėzaus ėdžių ir taip pat būdama arti garbingojo Kalinio mūsų Tabernakuliuose.

Garbindami Švenčiausiąją Trejybę ir mūsų Viešpaties gimimo paslaptį, per Nekaltąją ir Skausmingąją Marijos Širdį prašome dovanos mokėti šlovinti Dievą visais savo veiksmais, tiek dideliais, tiek mažais.

Vaiko Jėzaus atnašavimas šventykloje ir Marijos apsivalymas

Kad Tėvas priimtų mūsų auką, įdėkime ją į Švenčiausiąją Marijos Širdį. Kiekvienas mūsų širdies dūžis, kiekviena gera mintis, kiekviena išganinga malda ir pats mūsų krikščioniškojo gyvenimo paprastumas bus paversti šlovės karūna Jėzui.

Kaip buvo nurodyta Įstatyme, Marija paaukojo šventyklai du balandžius kaip teisėtą išperkamąjį užstatą, nes tai buvo vargšų atnaša. O mes savo ruožtu kaip užstatą aukokime du brangius simbolinius balandžius: meilę vargšams ir meilę sieloms.

Garbindami Švenčiausiąją Trejybę ir Kūdikėlio Jėzaus paaukojimo šventykloje paslaptį, per Nekaltąją ir Skausmingąją Marijos Širdį prašome dovanos branginti Marijos motiniškąjį tarpininkavimą ir be išlygų atsiduoti mūsų Viešpačiui per Marijos rankas pagal dieviškosios Apvaizdos planus.

Vaiko Jėzaus praradimas ir Jo suradimas šventykloje

Ši jaudinanti paslaptis suteikia rimčiausią pamoką ir ji yra tokia: Marija prarado Berniuką Jėzų, bet taip, kad tai visiškai atitiko meilės kupiną Dievo Apvaizdos planą, o mes, deja, prarandame Dievą dėl mirtinos nuodėmės, nuodėmės prieš meilę. Iš tiesų, kiek daug yra tokių, kurie praranda Dievą ir visą gyvenimą gyvena taip ir neatgavę Jo dieviškosios malonės ir draugystės. Ir dar didesnę daugybę staiga užklumpa netikėta mirtis, o jau būdami dvasiškai mirę, jie tokiais pasilieka visą amžinybę.

O švelniausia Motina, pastatyk save kaip skydą tarp mūsų ir tos bedugnės, kur verkiama ir griežiama dantimis. Būk mums apsaugos siena. Globok mirštančius vaikus, kuriuos Jėzus patikėjo Tavo globai; neleisk, kad bent vienas iš jų būtų prarastas.

O Nekaltai Pradėtoji Karaliene, įkvėpk mums nuoširdų mirtinos nuodėmės siaubą, šio sunkiausio nusikaltimo prieš mūsų Viešpatį ir grėsmės mūsų išganymui. Dieviškoji Motina ir Karaliene, su ypatingu švelnumu globok tuos, kurie Tau ypač pavesti. Marija, pažadink visose sielose gilaus pasitikėjimo Tavimi pajautimą.