Kada: 2024 rugpjūčio 14, trečiadienį, 19:45
Kur: Šv. Jurgio bažnyčia, Kaunas
Pridėti į kalendorių

Mūsų Viešpaties prisikėlimas

Kristus tikrai prisikėlė, kaip Jis pranašavo! Todėl ir mes prisikelsime, nes Mokytojo prisikėlimas yra nepajudinamas mūsų pačių prisikėlimo ir nemirtingo gyvenimo garantas. Dangus ir žemė praeis, bet Jo žodis ir pažadas nepraeis! Jis sukūrė mus su nemirtinga siela, o dabar Jo Mirtis ir Prisikėlimas patvirtino ir suteikė mums šį palaimingą nemirtingumą.

O garbingasis ir mylimasis Jėzau, Tu esi nemirtingumo kelias ir kartu jo paskutinis tikslas. Padidink mumyse, Viešpatie, šį tikėjimo tikrumą tiek, kad negaištume brangaus laiko statydami oro pilių ant nykstančių mūsų gyvenimo čia, apačioje, pamatų. O Jėzau, atitrauk ir išrauk mus iš kūrinių ir iš tų turimų daiktų, kurie tėra dulkės ir pavojingi spąstai, kad susivienytume su Tavimi ir visiškai Tau priklausytume. Padaryk, kad mes mirtume viskam, kas nesi Tu, dar prieš mūsų mirties valandą.

Mūsų Viešpaties žengimas į dangų

Prieš pasiekdami amžinųjų kalvų aukštumas su triumfuojančiu Jėzumi Kristumi, turime atsikratyti sunkios savo vargo ir nuodėmių naštos. Turime nepajudinamai nutraukti geležines grandines, kurios mus suriša apgailėtinoje nelaisvėje šioje žemėje ir trukdo mums dvasiškai pakilti. Ryžtingai kopkime į dorybės viršūnę.

Kas kops į šias aukštumas Gelbėtojo pėdomis? Tyriems lemta regėti Dievą! Dvasios vargdieniai yra iš anksto paskirti Jį turėti! Tik tie, kurie gerai suprato didingą Dievo karalystės doktriną ir atsikratė žemiškų dalykų, užvaldys dangiškąją karalystę! Tai tyros širdies ir dvasios vargdieniai!

Niekada to nepamirškime: Mes negalime turėti dviejų rojų - žemiškų malonumų ir amžinosios laimės. Vienas neleidžia turėti kito.

Šventosios Dvasios nužengimas

Bažnyčia gimė per pirmąsias Sekmines. Ją sukūrė Šventosios Dvasios, visos malonės šaltinio, malonė. Bažnyčios tikslas - tęsti mūsų Gelbėtojo Jėzaus Kristaus mokymą ir Atpirkimą. Parakletas yra nuostabusis Jėzaus liudytojas ir Jo veiklos organizatorius. Šventoji Dvasia nužengė Sekminių dieną ir pasilieka Bažnyčioje, be perstojo liedama Septynias Dovanas, kurios ugdo uolius krikščionis, šventuosius, mokytojus ir kankinius!

O Marija, Bažnyčios Karaliene, ir toliau gauk mums Sekminių dieną tos šviesos ir ugnies, kurios mums taip reikia. O Nekaltai Pradėtoji Marija, Parakleto tabernakuli, Jo Gražioji ir Nekaltai Pradėtoji, ateik pas mus su savo Garbinguoju Sutuoktiniu. Prašyk Jį suteikti mums dieviškąją Jo septynių dovanų dosnumą. Trokštame būti šventaisiais ir apaštalais. Šventoji Dvasia, sukurk mumyse galią įgyvendinti šį troškimą.

Marijos paėmimas su kūnu ir siela į dangų

O Jėzau, Tavo vietininkas žemėje neklaidingai paskelbė Marijos Ėmimą į dangų kaip katalikų tikėjimo dogmą. Po ilgo nuolankaus ir tylaus gyvenimo, o dieviškoji Karaliene, Tavo šlovingasis Ėmimas į dangų su visa stebuklo jėga patvirtino mums viską, ko visada mokė Bažnyčia. Mūsų palaimintasis Viešpats maloningai pažvelgė į Tavo nuolankumą ir prikėlė Tave iš užmaršties gelmių; Jis padarė Tave spindinčią kaip saulė. Tavo Ėmimo į dangų dieną Jis paskelbė Tave palaiminta ir karūnavo žvaigždėmis. Osana Dievui! Aleliuja!

Tiesa, kad Žodis nusprendė mus išgelbėti per kryžių. Tačiau dėl savo dieviškosios prigimties kaip Dievas Jis negalėjo nei kentėti, nei mirti. Marijos fiat suteikė mirtingajam Žodžio Kūnui gebėjimą kentėti, patirti Jo agoniją ir mirti. Todėl Marijai teko svarbus vaidmuo stebuklingai įgyvendinant Atpirkimo planą. Juk būtent pilnas ir laisvas Nazareto Mergelės sutikimas suteikė Žodžiui Jo pirmąjį aukos altorių.

Marijos karūnavimas danguje

Dabar Šventoji Dvasia uždeda trečiąjį vainiką ant Marijos, savo Nekaltosios Sutuoktinės ir vaisingiausios Mergelės, kaktos.

"Ateikite čia, patriarchai ir pranašai, ir pažvelkite į Ją, kuri pagimdė Mesiją, kurio atėjimo laukėte ir pranašavote daugelį amžių. Štai Marija, visada Mergelė, yra Jo Motina. Giedokite Jos šlovę!

Priartėkite, Mergelės ir Kankiniai: Čia yra tyriausia iš mergelių, nes Įsikūnijęs Žodis padarė Ją tyresnę už angelus. Ji taip pat yra Kankinių Karalienė, nes, neišliejusi savo kraujo, nusipelnė šlovingiausios kankinystės palmės. Giedokime Jos šlovę!